MITÄ?
Edukata on opettajille laadittu yhteisöllinen muotoiluprosessi, joka auttaa kytkemään visionääriset skenaariot ja luokkahuonekäytännöt. Edukata-prosessi kannustaa opettajia kehittymään tulevaisuuden luokkahuoneen muotoilijoiksi ja parantamaan opetusmuotoilutaitojaan..
MIKSI?
Edukata-malli rikkoo vanhoja tapoja suunnitella opetusta yksin. Opettajat pohtivat yhdessä tulevaisuuden haasteista käsin koulun muutosta ja opetuksen muutosta, ja suunnittelevat sen pohjalta yhdessä oppimiskokonaisuuksia. Siksi Edukata tarttuu aidosti tulevaisuuden haasteisiin.
Malli auttaa opettajuuden ja opetuksen muutoksessa, kun toimintatapoja muutetaan opetussuunnitelmaa vastaaviksi. Malli osallistaa niin opettajat kuin oppilaatkin suunnitteluun. Näin jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa asioihin, mikä motivoi ja kiinnittää niin opettajan kuin oppilaan kouluyhteisöön.
Edukata-työskentely on erittäin tuloksellista ja tehokasta: työpajan tuloksena syntyy oppimisaktiviteetteja, jotka ovat heti vietävissä omaan opetukseen. Ne ovat myös jaettavissa ja hyödyttävät kaikkia opettajia, jotka haluavat kehittää opetustaan. Oppimisaktiviteetti ei ole sidottu mihinkään oppiaineeseen tai luokka-asteeseen, vaan kuvailee mielenkiintoisen, uuden opetuksen järjestämistavan ja antaa sen toteutukseen käytännön vinkkejä.
TAUSTAA
Edukata-malli tuo ammattimuotoilijoiden työmenetelmän koulutyön tueksi ja auttaa opettajia tuomaan uudet ideat käytännön koulutyöhön. Edukata-mallin tuloksia on käytetty menestyksekkäästi Suomessa sekä tuhansissa koululuokissa Euroopassa erinomaisin tuloksin. Käy tutustumassa Uusi Oppimaisema -sivustoon tästä linkistä: http://uusi.oppimaisema.fi/
ESIMERKKEJÄ EDUKATA-PAJOISTA
- Ilmiöt lentoon!
- Uusi OPS käytäntöön
- Design thinking opetuksen suunnitteluun
- Monialaisten oppimiskokonaisuuksien suunnittelu
Koulutus voidaan myös räätälöidä yksilöllisesti toiveidenne mukaan.
OPSin eri kohdat tai koulunnne kehittämistarpeet voivat toimia alkuinspiraationa Edukata-työlle.
MILLOIN?
Kouluttajat tulevat koulullenne, mikä helpottaa arjen työtä.
Työpajat voidaan järjestää yhdessä koko päivän VESOssa tai kahdessa puoli-VESOssa. Työpajat voidaan myös ripotella pitkin lukuvuotta, esim. yksi 45-90 minuutin työrupeama kerran viikossa tai kerran kahdessa viikossa. Töpajan kokonaiskesto on noin 6-8 tuntia.
KOULUTTAJAT
Opettajilta opettajille. Meillä on kokemusta osallistavasta muotoilusta kouluissa vuodesta 2013 alkaen sekä opettajan että kouluttajan roolissa.
Vastaa